Afis
Categorie bilet Preț bilet Bilete rămase
Categoria 6 - 89 lei 89  lei 0
Categoria 5 - 109 lei 109  lei 22
Categoria 4 - 129 lei 129  lei 8
Categoria 3 - 149 lei 149  lei 18
Categoria 2 - 169 lei 169  lei 34
Categoria 1 - 189 lei 189  lei 30

Tache, Ianke și Cadâr

8 May 2023
• 20:00

Timișoara - Opera Națională Română Timișoara

Timișoara, cu bucurie te anunțăm că spectacolul ”Tache, Ianke și Cadâr” revine pe scena Operei
Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu şi Mihai Constantin readuc în fața publicului textul lui Victor Ion Popa – „Take, Ianke şi Cadâr”.

Textul, o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani.

La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scenă cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Piesa aduce în prim plan povestea de viaţă a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei şi religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferenţele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar şi că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării şi al asumării a ceea ce ne defineşte şi ne diferenţiază de ceilalţi.

Distribuție

No data was found

Legendă

Selectează zona dorită pentru a achiziționa bilet.

SCENA